Forlenget mellomdistanse (31/03/2018)
Category: (vrooom vroooom) springe FORT!!!
Map/area: Røsnesåsen
Organiser: HSK
Country: Norge
Distance: 7.68 km
Time: 47:39
Average HR: 167
Maximum HR: 176
Forlenget mellomdistanse som FSK og HSK løp sist søndag. Store postskjermer ute. To fokusområder for økta: løpe med en plan, og bruke kompasset godt.

Brutal start fysisk da jeg valgte å løpe rett på til første. Følte jeg fant brukbare traséer der jeg sprang, men ble kanskje litt mye sikk-sakk. Andrestrekket er solid, foruten 5-10 sek nøling inn i posten. Synes både andre, sjette og sjuende var svært krevende poster, ergo god løypelegging. Greide å være sånn halvveis på forskudd de neste strekkene, og retningene satt bra. Til sjette trodde jeg at jeg passerte stien akkurat under streken, og tok en nøyaktig kurs derfra. Endte følgelig for langt til høyre, i et fint lite søkk med en slags skrent hvor jeg var sikker på at posten skulle ligge. Siden det skulle være poster ute resonnerte jeg meg fram til at jeg måtte være for langt til høyre, og kom meg omsider fram til posten. 40 sek tapt. Tok det piano til sjuende og gikk rett i.

Dagens store blemme skjedde til åttende, hvor retninga etter at jeg forlot slepet er for unøyaktig. Gjorde deretter en parallellfeil med myrene og kom et platå for langt ned. Brukte håpløst lang tid på å relokalisere. 1’15’’ bom. Niendestrekket er bra, gjennomføringa av tiendestrekket også god, men taper 15 sek mot Gaute som løp høyre og unngikk alt av skrenter, steiner og grønt. Fant ei fin linje ved å løpe rundt til 11. post, samme strekktid som Paul som løp rett på. På de to påfølgende langstrekkene så jeg ingen gode rundtalternativer, så prøvde å løpe så kort og kontant som mulig. Dårlig retning ut av ellevte, men fant en grei trasé der jeg klatret/løp. Siste halvdel av fjortendestrekket traff jeg nok ikke helt med traséene mine. Følte at jeg kjempet mot terreng og vegetasjon hele dette partiet. Jævla skummelt å løpe nedover her, så hardt og stedvis isete som det er i skogen. La i tillegg igjen 5 sek i ringen. Ut fra posten slo jeg stortåa ordentlig i en stubbe, men fullførte da det var så kort igjen, og jeg ville slå tidene til de som løp før oss. Greide i grunn å avslutte bra, og tok vel Gaute si tid med 5-10 sek, og slo Paul med 10-15 sek.

Kan vel ikke si meg fornøyd når jeg har to minutter i postbom, men føler jeg får så mange gode tilbakemeldinger på farta at jeg har vanskelig for å være misfornøyd. Retningene sitter bedre i dag enn på tidligere hardøkter, og jeg greier å løpe med en plan storparten av tida, selv om jeg sjelden er såpass på forskudd som jeg ønsker å være. Når det glipper er det like fullt nettopp disse to tingene som det skorter på, og jeg kan ikke belage meg på å kompensere ved å lese på kurver alene, være tilpasningsdyktig mht. planer eller løpe ekstra fort. Grunnarbeidet må sitte om ei uke dersom det skal bli noe EM-deltagelse.
Show comments (0)
 
Forlenget mellomdistanse (31/03/2018) Forlenget mellomdistanse (31/03/2018)