KM lang (13/05/2018)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Stokkvola
Organiser: OK Skøynar
Country: Norge
Discipline: Forkortet langdistanse
Distance: 11.72 km
Time: 62:38
Average HR: 168
Maximum HR: 192
KM langdistanse for NTOK ble i år kjørt som fellesstart, med mange gode ikke-nordtrøndere på start. Etter å ha stått over planlagt høyøkt o-teknikk på fredag på grunn av et gnagsår som det hadde begynt å gå betennelse i (déjà vu!) var jeg veldig lysten på å løpe orientering igjen! Fokus på planlegging av strekk.

Stian satte av gårde i høy fart opp veien mot første post, og han holdt kommandoen fram til sjuendepost, hvor jeg motvillig tok teten. Hadde egentlig planlagt å ligge bak og få lest inn langstrekket til niende- på vei mot åttendeposten, men da de andre var på vei i feil retning tok jeg posten først. Stoppet på boet og forlot ikke posten før veivalget var bestemt.

Feltet ble strukket ut på langstrekket, og etter å ha kjørt på over toppen og nedover ble jeg plutselig alene. Den beste følelsen ^___^ Fortsatte å kjøre tøft, noe jeg fikk kjenne litt på slutten.

Valgte en sikker inngang i 11. post. Strekket til 13. post synes jeg også jeg gjennomførte bra, derfor irriterende å se at jeg ikke har bestetid på strekket. Vet ikke hvor Rasmus har løpt.. Til 14. post synes jeg også at jeg løp bra. Kan tyde på at høyreveivalget hvor man tar stigninga på «slak» sti er marginalt bedre. Jeg møtte Jo på vei ut av 14. post, og anslo avstanden til å være ca. ett minutt. Siden jeg kjente at kreftene var i ferd med å ta slutt skjønte jeg at jeg ikke hadde råd til å gjøre noen feil på slutten.

Jeg tok et bra veivalg til 15. post, og fant gode traséer. Det samme mot neste post. Men så, inn i posten er jeg for unøyaktig og går på en 20 sek bom. Var ikke redd jeg skulle bli tatt igjen, men faen så irriterende å «ødelegge» det som var et tilnærmet perfekt løp o-teknisk fram til da. Jaja, uansett en artig løpsopplevelse, og bra å se at jeg kan klare å løpe fra et så bra startfelt på det som kjentes som en tung dag fysisk.

Fikk nærmest sjokk da jeg kom i mål og så på klokka at jeg bare hadde løpt i 62 min. 5’48’’/km i trønderterreng, det tror jeg aldri jeg har vært i nærheten av før. Det spørs vel om det kommer noen reelle muligheter til å pynte på den statistikken senere i år, det springer vel fram litt mer undervegetasjon nokså raskt.
Show comments (2)
 
KM lang (13/05/2018) KM lang (13/05/2018)