Uttaksløp mellom (29/05/2018)
Category: (vrooom vroooom) springe FORT!!!
Map/area: Ratnieki Z
Organiser: Norsk Orientering
Country: Latvia
Discipline: Mellomdistanse
Distance: 5.94 km
Time: 38:16
Average HR: 173
Maximum HR: 186
Uttaksløp mellomdistanse. Hadde egentlig tenkt å løpe på ettermiddagen i og med at jeg kom fram så seint i natt, men ombestemte meg for å oppnå rett spenning og lenger hvile til morgendagens uttaksløp stafett. Kun mi andre økt i VM-relevant terreng (første var for to år siden), men hadde et temmelig bra bilde av hva som ventet. Målet for dagen var å unngå å gjøre noe skikkelig dumt (type parallellfeil), så planen ble derfor å sjekke kompasset ofte.

Førstepost føltes nærmest som en lurepost, den ser så enkel ut. Greide å unngå å slurve eller løpe for fort, og fikk en trygg start. De to neste strekkene gikk fint, men kjente meg litt pysete. Slapp på litt mer nedover mot fjerdepost og kom mer inn i riktig modus.

Dårlig trasé til femte, men sjette gikk bra. På sjuendestrekket valgte jeg å bruke stien og «spare litt høyde» ved å løpe høyre siste biten. Det var nok ikke optimalt, men tapte ikke særlig med tid. Åttendestrekket er jeg godt fornøyd med, men taper likevel til Tranchand som løp styggfort gjennom førsteposten. Følte ikke jeg traff helt med traséene til niende og tiende, men har ikke tapt veldig mye.

Til 11. post hadde jeg ikke klart for meg hvor mange kurver jeg skulle klatre etter bekkepassering. Retninga var jo også helt på styr. Glemte helt å bruke kompasset. Var svært lettet da jeg traff på en post, men postkoden var feil og jeg skjønte da umiddelbart hvor jeg var. 45-50 sek tapt. Prøvde å holde motet oppe og tenke at det likevel kunne bli et tålelig greit løp. Avsluttet bra, selv om jeg følte det begynte å gå veldig tungt fysisk.

Nest beste tid, 53 sek bak Olav i mål. Veldig overrasket over å være så tett på når han løp uten store feil. Herlig å ta med seg at terrengtypen åpenbart passer meg bra : ) Likevel en del å jobbe med, og bra er det.
Show comments (0)
 
Uttaksløp mellom (29/05/2018) Uttaksløp mellom (29/05/2018)