Uttaksløp stafett (30/05/2018)
Category: (vrooom vroooom) springe FORT!!!
Map/area: Raksupe
Organiser: Norsk Orientering
Country: Latvia
Discipline: Stafett
Distance: 5.64 km
Time: 33:48
Average HR: 164
Maximum HR: 180
To runder med 7 min pause (knappe seks for min del). Fikk «forvarsel» på når vi skulle løpe ut to minutter før start.

Jeg gikk ut sammen med Olav, ett minutt bak på sløyfe én. Vi valgte ulikt veivalg til førstepost, men kom sammen inn i posten. Turte ikke stole på meg selv, så jeg ble dratt i hans retning, for høyt oppe i lia. 15-20 sek bom. Dårlig retning inn i andrepost, og tapte nye 10 sek. Etter dette gikk det bedre. Kunne bruke ryggene til Olav og Audun etter fjerdepost, men mistet kontrollen ned mot sistepost og tapte en del tid. Halvannet minutt bak tet i mål.

Gikk ut først i ei stor gruppe på sløyfe to. Fikk ryggen fri ved å slippe på ned bakken før bekkepassering, og kunne kjøre mitt eget løp. Tiendeposten var rar. Jeg var skikkelig nøyaktig, men kom for langt ned og måtte opp igjen for å hente posten. Tror søkket posten ligger i er lenger nordøst. Løp bra de neste postene og beholdt luka. Ut av 13. post begynte jeg imidlertid av en eller annen grunn å orientere mot mål. Oppdaget feilen etter ca. 20 sek, men alt ble bare surr når jeg skulle prøve å ta meg inn igjen. Stoppet opp 70 m for tidlig og lurte på om jeg var ved posten. Audun løp forbi og hjalp meg å finne riktig post. Var noe sterkere enn ham fysisk, så kom i mål først med ei lita luke. Eskil raskest, ca. 25 sek bedre enn meg på sløyfa.

Den første sløyfa synes jeg var ganske elendig, mens på den andre løp jeg mye bedre, selv om jeg gjør en tåpelig kontorfeil på slutten. Selv om det var målet før økta, så klarer jeg ikke å få meg selv til å sjekke kompasset ofte nok når sikten blir dårlig og vindfall og tett skog dytter deg ut av retning. Er ikke disiplinert nok, og forsøker meg på snarveier. Det går ikke i lengden, her blir man straffet når terrenget blir skikkelig diffust.
Show comments (0)
 
Uttaksløp stafett (30/05/2018) Uttaksløp stafett (30/05/2018)