KM ultralang Nordland (10/06/2018)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Fallmoen
Organiser: Olderskog IL/Herringen IL
Country: Norge
Discipline: Langdistanse
Distance: 14.69 km
Time: 86:06
Average HR: 162
Maximum HR: 181
Ble med på KM ultralang i håp om å få en god langdistanse. Viste seg å være litt kortere enn jeg hadde håpet, men ble en tilnærmet full langdistanse til slutt. Hadde fokus på å legge klare planer for strekkene.

Startet hardt for å komme inn i riktig modus, og gjennomførte førstestrekket godt. Koden på posten, som var feil, sjekket jeg (heldigvis) ikke.
Til andrepost syntes jeg høyre på vei virket vel langt, så jeg gikk for rett på. En fordel å få denne bakken så tidlig i løpet. Ville kanskje vurdert det annerledes om det hadde vært på slutten. Ingen gode rundt-alternativ til tredje heller. Løp bra inntil den siste biten inn i posten, hvor kartet stemte dårlig. Dumpet nesten rett ned i posten, men kikket ned i feil søkk og tapte ett minutt her.

De neste 20 min inneholdt mye gamp og enkel orientering. Greide ikke å slå om hjernen fra en lang periode med sparebluss til å være ordentlig påskrudd igjen når det behøvdes. Undervurderte sjetteposten, som jeg greide å løpe rett forbi uten å ense. Idiotfeil, 25 sek tapt. Mye gamp fram til åttende også, men hadde lært leksa mi etter sjetteposten.

Den siste biten av løypa gikk i et herlig kalksteinsterreng som bød på noen tekniske utfordringer. Dette pirret meg, og jeg greide å være topp konsentrert til tross for 65 min med tøff løping. Den eneste posten jeg ikke er fornøyd med er ellevte. Jeg kom visst opp på platået litt lenger nord enn det jeg trodde, og fulgte det jeg oppfattet som nesa. Endte for langt øst, men innså det raskt. Var ganske tett vegetasjon over hele dette platået, så det er nok best å ta kneika opp mot posten så seint som mulig.

For mange idiotiske feil i dag til at jeg kan si meg fornøyd, men fysisk kjentes det bra så jeg tror det var ganske bra nivå over løpet likevel. Sto distansen bra til tross for ei offensiv åpning.
Show comments (0)
 
KM ultralang Nordland (10/06/2018) KM ultralang Nordland (10/06/2018)