MNM langdistanse (25/08/2018)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Stortjønna
Organiser: Freidig
Country: Norge
Discipline: Langdistanse
Distance: 12.2 km
Time: 78:42
Average HR: 163
Maximum HR: 179
Første konkurranse på halvannen måned, og første gang på like lang tid som jeg tester nivået mitt mot andre. Usikker på hvor jeg sto, men brukte ikke noe særlig energi på å tenke på konkurrenter, jeg må bare gjøre mitt beste ut fra forutsetningene og det er alt jeg kan. Jeg var forberedt på ei teknisk krevende og variert løype, så hadde ikke noen spesifikk taktikk eller teknisk fokus annet enn å huske å bruke kompasset når strekket og terrenget innbød til det.

Veldig klossete start med tidsstart på startpost. Det var A3-kart og 1 : 10 000, så sleit med å få brettet kartet og tatt en ordentlig kompasskurs. En del vingling og en liten sving inn i posten. Ikke noen god start. De to neste strekkene går bedre, men kjenner meg veldig seig i beina og utrolig ukomfortabel med å løpe på så steinete underlag.

Både fjerde- og femtestrekket taper jeg mye tid på dårlige trasévalg. Får ikke opp blikket, og ender dermed i dårlig løpbare områder, som også gjør at jeg får lest veldig lite kart, som igjen gjør at planene for strekkene blir sånn halvveis. Postene tar jeg imidlertid fint, og det gir en god følelse.

Videre til åttendepost går det fint. Elendig trasé til niende, taper en god del tid. Nøling mot tiende, før jeg innser at jeg bare må løfte blikket og se etter den svære steinen i forkant av posten. 11. post er bra, og første halvdel av neste strekk likeså. Men etter passering av den store bekken begynner jeg av en eller annen grunn å orientere på fjortendestrekket baklengs. Takk og lov får jeg ikke ting til å stemme, og etter å ha stått dønn stille i 20 sek skjønner jeg at jeg orienterer på feil strekk.

Fikk ikke grep på bekkene ned mot 13. post, men er disiplinert nok til å stoppe. Har likevel bare cirka kontroll på hvor jeg er før posten kommer. Fikk hjelp ved å ta igjen Tiltnes her. Prøver å trykke på litt for å bli kvitt ham med en gang, men beina responderer ikke og jeg setter meg fast flere ganger.

Har sett på langstrekket i forveien. På løpskartet er det svære skaret markert som forbudt område, med unntak av tre passasjer; én i øst, nesten i kartkanten, én litt til høyre for streken, samt én i vest, der hvor jeg løp. I løpet av de tre første minuttene av strekket så jeg knapt på kartet eller kompasset en eneste gang. Løp på karthusk og en retningsfølelse. Veldig risikabelt, men greide å lese meg inn da jeg kom ned mot de flatere delene av lia. Det gikk imidlertid ikke fort nedover, var veldig reservert i disse steinete partiene. Den andre halvdelen av strekket var mer komfortabel, med skråli som heller mot venstre og mindre stein i bunn. Dessverre kan det virke som om svakt høyre var raskest på dette strekket..

16. er åpenbar veivalgsmessig, og posten var enkel. Mot 17. post blir jeg usikker midtveis, og er for hissig til at jeg tillater meg å være 100 % sikker på hvor jeg befinner meg. Går dermed på dagens eneste ordentlige postbom. Ryker 45 sek her.

Etter dette løper jeg i grunn min beste del av løpet. Jeg greier å slippe meg mer løs løpsteknisk, og greier å finne bedre traséer, samtidig som jeg bruker kompasset bra. Løper raskest av alle fra 17. post og inn (fem sek bedre enn Paul ; )).

Må si meg godt fornøyd med løpet ut fra forutsetningene. Teknisk satt det bra, og jeg merket i grunn at jeg ble en bedre og bedre o-løper desto lenger jeg holdt på. Fysisk var det en dårlig dag, noe som var litt overraskende, men det gjør ærlig talt ikke så mye. Viktigst av alt var at skadene virket å tåle belastninga, og at jeg ikke slo opp noen nye. Risikoen er høy for å skade seg i dette terrenget, så tar ikke på noe vis det for gitt.
Show comments (0)
 
MNM langdistanse (25/08/2018) MNM langdistanse (25/08/2018)