MNM stafett (26/08/2018)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Stortjønna
Organiser: Freidig
Country: Norge
Discipline: Stafett
Leg: 1. etappe
Distance: 7.45 km
Time: 39:41
Average HR: 167
Maximum HR: 178
Fikk løpe førsteetappe på førstelaget, på lag med Stian og Paul. Kommer ikke på sist jeg løp en førsteetappe, men det er nok trolig over fem år siden. Skulle være flink med kompasset og ta kontrollen over eget løp fra start av, uavhengig av hvordan beina responderte.

Tok teten mot startpost sånn at jeg fikk lest kart, men ble passert i og med at jeg tryna og valgte noen suboptimale traséer mot førstepost. Hadde lang gafling, og mot andrepost kunne jeg se rygger som allerede lå et halvminutt foran. Presset såpass hardt at jeg ble ør i hodet og gjorde en helt hjernedød parallellfeil inn i andrepost. La igjen 30 sek her, og lå nå langt bak i køen. Beina kjentes tunge, og jeg greide ikke å avansere noe de neste to minuttene. Hadde heldigvis kort gafling på tredjepost, og var 30 sek bak tet da jeg passerte på oversiden av skaret.

Ned bakkene hadde jeg normalt kunnet kappet innpå 15-20 sek, men er fortsatt såpass forsiktig/ufleksibel i løpinga at avstanden forble cirka den samme. Tok mi gafling på en bra måte, og inn mot åttendepost var jeg plutselig bare 15-20 sek bak lederne. Prøvde å ta egne traséer på de neste strekkene, men kommer ikke noe særlig nærmere. På vei ut av hogstfeltet igjen gikk vi inn i et gaflet parti, men jeg var for fysisk og mentalt kjørt til å ta ordentlig kommando over egen orientering og gå direkte mot min gaflingspost. Synes kursen var feil, men greide ikke forstå høydekurvene, så brøt av for seint. Taper nok 15 sek her. Ble alene og regnet med de andre hadde fått en stor luke. Løp bra store deler av 16.-strekket, men inn mot posten er karttolkninga mi unøyaktig, så drar ned et platå for lavt før jeg kjapt innser feilen. Da kommer Eirik Langedal Breivik og Audun opp hos meg. Jeg ga bort luka jeg åpenbart hadde, men var samtidig lettet over at de ikke befant seg ett minutt foran. Jeg unngikk noen feil på slutten, og startet en langspurt mot sistepost. Greide å veksle over først, men måtte grave dypt. Herlig å ta seg ordentlig ut igjen.

Ser at jeg gjør feil flere ganger i dag når jeg har presset hardt og blir mør i hodet. Må være enda mer innstilt på at jeg ikke kan tillate meg å slurve når jeg er på stålet fysisk, for det er da man må være ekstra påskrudd, både sett i lys av egen tilstand men også fordi andre rundt en gjerne er like dumstive og tilbøyelige til å drite seg ut.

Stian løp lenge bra, men gjorde to store feil på slutten som gjorde at luka ble for stor til at Paul greide å hente inn Kvaal. Midt-norske mestre ble vi uansett, og det er da kjekt. For egen del en grei etappe. Like under minuttet samlet tidstap er godkjent, selv om det ikke er helt bra. Etter en dårlig dag fysisk i går var det ikke å forvente at jeg, med et tøft løp i beina, skulle kjenne meg lett i dag, men synes likevel jeg var bittelitt sprekere enn i går. Løpsteknisk går det bare bedre og bedre, og det begynner å nærme seg noe.

Veldig artig terreng og løype, Oppdal har kanskje de beste orienteringsterrengene i Norge, og burde ha ett større arrangement hvert år de neste tjue årene hvis det var opp til meg.
Show comments (2)
 
MNM stafett (26/08/2018) MNM stafett (26/08/2018)