Stafettrening Akselås (10/04/2019)
Category: (vrooom vroooom) springe FORT!!!
Map/area: Akselås
Organiser: Halden SK
Country: Norge
Distance: 7.63 km
Time: 40:00
Average HR: 147
Maximum HR: 174
Felles stafettøkt i regi av Halden med løpere fra en skokk med landslag, pluss en del håpefulle svensker og nordmenn i utfordrerposisjon. Vi gikk ut fordelt på tre puljer, med ett minutts mellomrom. Jeg gikk ut i siste gruppe sammen med de andre proletarene. Hadde som mål for økta å ta kommando over eget løp, og legge ordentlige planer for strekkene. Det gikk jo rett til helvete ifra start av. Folk tjuvstartet, og da jeg i tillegg valgte en suboptimal trasé fram til stipassering havnet jeg et stykke baki feltet. Ble mye hetsing, og mistet kontrollen med nøyaktig hvor jeg befant meg. Fulgte etter ryggen til Torgeir (allerede 15 sek foran) for lenge, og greide ikke å få meg selv til å korrigere tilstrekkelig, enda jeg forsto ganske presist hvor jeg var. Greide å hente meg inn øst for posten, men tidstapet ble på ca 45 sek.

Greide etter dette å ta kontroll over egen orientering, og fikk litt pusterom da gaflingene åpnet seg opp til fjerdepost. Ganske bra gjennomført. Femte også bra. Til sjette greide jeg aldri å legge noen ordentlig slagplan for hvordan jeg skulle ta posten. Hele siste del av strekket framsto bare som grøt, og jeg valgte den verst tenkelige traséen, gjennom alt som var av blokker og stein i skråli. Tapte over 20 sek her, og ble tatt igjen av ei større gruppe.

Partiet herfra og fram til niendepost er nok mitt beste i løypa med tanke på gjennomføring. Veivalget til niende var dessverre noe dårligere enn å dra venstre. Fikk ryggen fri, men rotet det igjen bort ved å miste retninga mot tiendepost, og deretter ikke å stole på retninga mi mot ellevte, som førte til at jeg nølte en masse.

Tettet seg mer sammen inn i tolvtepost, og var vel drøye ti sek bak Florian Howald, som jeg hadde tatt igjen og løpt forbi to ganger tidligere i løypa bare for å bomme det bort igjen. Turte endelig å slippe meg litt løs i nedoverbakkene, og kom meg nesten opp i rygg. Greide å løpe litt kortere enn ham på de siste to strekkene, og kunne snike meg foran i mål.

Skikkelig artig økt med bra gafling og topp matching. En type økt jeg har veldig godt av både teknisk, fysisk og mentalt. Har 2’15’’ dårligere tid enn Eskil, som hadde raskeste tid i dag. Oppleves ikke som skremmende avstand. Har en del å rette opp i teknisk, og er ikke der jeg skulle ønske fysisk ennå, selv om dagsformen var ok pluss. Samtidig hadde jeg mange av de raskeste gaflingene og profitterte på det.
Show comments (0)
 
Stafettrening Akselås (10/04/2019) Stafettrening Akselås (10/04/2019)