Granskningsløp WC mellomdistanse (04/05/2019)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Langelandsfjellet
Organiser: Raumar Orientering
Country: Norge
Discipline: Mellomdistanse
Distance: 6.69 km
Time: 34:44
Average HR: 158
Maximum HR: 176
Hadde ikke fått kjørt noen forberedende økter i relevant terreng, men trodde jeg hadde et rimelig greit bilde av hva som ventet. Hovedfokus var på å bruke kompasset hyppig og godt.

Jeg måtte nesten le da jeg tok opp kartet, og så at førstestrekket var det samme jeg hadde lagt i går. Gjennomførte det perfekt teknisk, og fortsatte rett på mot andrepost. Var noen gode tråkk her. Temmelig diffust, så fikk ikke lest noe videre på løypa. Mot tredje så jeg ikke umiddelbart noen andre varianter enn rett på og høyre på sti første halvdel. Da gikk jeg for korteste vei. Var usikker på om jeg faktisk løp over den gule hjelpekollen 100 m før posten, så nølte og knotet den siste biten. Burde dessuten brukt stiene mer den første halvdelen.

Fjerde- til sjettepost gikk greit. Med god retning i bunn var det ikke spesielt vanskelig. Veldig usikker på veivalget til sjuende. Nølte 10 sek ut av posten før jeg greide å bestemme meg for å løpe stiveivalget. Greide imidlertid ikke å utnytte dødtida til å få lest noe videre, for jeg tok en elendig trasé idet jeg tok av stien og tapte 5-10 nye sekunder. Rett på viste seg dessuten å være kanskje 10 sek kjappere.

Traff mye bedre til åttendepost. Offensiv og god. Holdt på å gli i vei til venstre inn i niendepost, men hentet meg inn i siste liten og begrenset tidstapet. På langstrekket mot 11. post hadde jeg planen klar i forveien for første halvdel av strekket. Det var imidlertid et dårlig veivalg. Mye tynningshogst der jeg løp. Burde løpt over hogstfeltet, bøyd av mot venstre og så kommet inn på min trasé. Det var også ei feilvurdering å krysse streken på andre halvdel av strekket. Røk 30 sek her på dårlige veivalg.

Partiet 11.-14. post likte jeg skikkelig godt, og jeg fikk teknikken til å sitte. Greide å være på forskudd, og hadde gode retninger. Hadde jeg ikke trynet to ganger på vei til 14. post skulle jeg ha tatt bestetid der. Greide å ta feil veivalg til sistepost.

Ganske fornøyd med løpet da jeg kom i mål, derfor overrasket over å være så langt bak. I ettertid ser jeg jo at det var de tre halvdårlig gjennomførte lengre strekkene som gjorde at differansen vokste seg så stor. Følte ikke jeg fikk helt opp farta heller, men det var tross alt framgang fra hvordan det stort sett har kjentes de siste par ukene. Fornøyd med å takle de mentale aspektene ved å løpe det første løpet i år som virkelig betydde noe, og hvor jeg kjente en del nervøsitet. Naturligvis flaut å bli slått av en juniorløper, men får bare bite det i meg og gi all honnør til Fosser, ganske vilt å gå til topps i et sånt startfelt. Gi nå den mannen en GPS, sier jeg bare.
Show comments (0)
 
Granskningsløp WC mellomdistanse (04/05/2019) Granskningsløp WC mellomdistanse (04/05/2019)