Smaaleneneløpet (NC lang) (14/04/2019)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Stiklatjern
Organiser: Indre Østfold OK
Country: Norge
Discipline: Langdistanse
Distance: 15.89 km
Time: 90:50
Average HR: 165
Maximum HR: 185
Etter gårdagens positive overraskelse på mellomdistansen hadde det sneket seg fram visse forventninger om at jeg faktisk allerede nå kunne være med å prege toppen av resultatlistene, noe jeg hadde sett på som helt usannsynlig for ei uke siden. Samtidig hadde jeg ikke noe press på meg, så tenkte jeg skulle prøve å eksperimentere litt med ei hard åpning, og se hvor langt jeg holdt. Det tekniske fokuset var på strekkplanlegging.

De tre første strekkene synes jeg satt veldig bra. Kanskje ikke optimal trasé mot fjerde, samt en sving inn i posten. Klarte ikke å se noe spesielt lurt veivalg til femtepost, valgte som de fleste andre å utnytte sti en 300-400 m. Veien fram dit var fylt med massevis av snø, og store dele av stien var også fortsatt snødekt. Dårlig trasé over toppen. Sjettestrekket var i mine øyne åpenbart. På vei mot sjuende tok jeg igjen Kvaal. Siden jeg ville bli kvitt ham med en gang økte jeg tempoet og valgte noen idiotiske veivalg som kostet masse ekstra krefter, og som jeg skulle få bøte for på slutten. Mer ordnede forhold da jeg fikk ryggen fri mot åttendepost.

Kom inn på arena til ny ledelse (som for så vidt ble stående løpet ut), og kjente meg stadig frisk i beina. Greide å kaste bort ledelsen allerede på første post etter passering, ved å miste hodet inn i ringen og legge igjen 40 sek. Greide å legge det bak meg, men opp mot 14. post kjente jeg at kreftene begynte å ebbe ut. Håpløs retning ut av 14., men korrigerte før jeg rakk å gjøre parallellfeil.

Var veldig i tvil om veivalget på det neste langstrekket. Bestemmer meg omsider for venstre, men har ingen god plan for hvordan jeg skal gjennomføre, og løper bare avgårde på etterskudd. Når jeg så gjør feil på feil greier jeg ikke å stoppe opp, akseptere og ta meg sammen, men prøver heller å løpe eller kutte det inn, noe som igjen fører til nye feil. Helt forjævlig å ta seg fram langs østkanten av Blåtjern. Bratte berg det ikke gikk an å løpe på. Dette var helt i kartkanten, så man kunne ikke se stien som gikk litt lenger øst. Helt kjørt fysisk den siste halvdelen av strekket. Fikk i meg en bar uten at det hjalp noe. Greide å komme meg i mål uten noen postbom på slutten, men mye sikksakk mot 17. post. Burde også løpt i hogstfeltet hele veien mot 19. post.

Selv om resultatet er positivt, var ikke dette et løp det er noen grunn til å være fornøyd med. Til det er 16.-strekket altfor katastrofe. Massevis av gode tendenser, og gir meg selv kudos for at jeg prøvde en litt annen taktikk enn jeg pleier på langdistanse, selv om det ikke holdt helt denne gangen. Farta var bra, og er med mine åtte strekkbeste den med klart flest i dagens løp. På et vis føler jeg at jeg burde vunnet dette løpet, men kanskje greit å spare topprestasjonene til et løp som betyr litt mer.

Til sist noen kritiske bemerkninger om arrangementet. Jeg mener det såpass mange avvik at løpet burde fratas sin status som WRE-løp. Snøforholdene gjorde at veivalgene endret seg, og at det ikke ble fair. Vi løp på 1:10 000 uten at terrenget skulle tilsi at det var noen grunn til dispensasjon fra 1:15 000. Beste traséer som gikk utenfor kartet, og et veivalg som innbydde til å krysse et upasserbart vann (som visse løpere også gjorde) er også langt fra bra.
Show comments (7)
 
Smaaleneneløpet (NC lang) (14/04/2019) Smaaleneneløpet (NC lang) (14/04/2019)