NC mellom Bjugn (11/05/2019)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Tjønnstua
Organiser: Wing OK/Bjugn IL
Country: Norge
Discipline: Mellomdistanse
Distance: 6.52 km
Time: 33:36
Average HR: 167
Maximum HR: 182
Litt sånn merkelig løp å lade opp til. Terrengtypen er noe jeg har løpt mye i under ungdoms- og juniorårene, og vet at jeg behersker. Derfor var jeg redd for å undervurdere utfordringene og begynne å slurve, slik jeg gjorde på tirsdag. Oppgaven ble dermed bare å holde seg skjerpet hele veien og la o-teknikken gå på autopilot.

Fikk til en bra start de tre første postene. Tok et dårlig veivalg til fjerde, samt forenklet for mye og måtte dermed bruke litt ekstra tid på å lese meg inn igjen. Valgte bevisst å spare krefter ved å løpe rundt til femtepost. Til sjette gjorde jeg nettopp det jeg ikke skulle gjøre, nemlig undervurdere vanskelighetsgraden. Hadde akkurat begynt å bikke nedover mot posten, men trynet og landet på hodet. Ble fortumlet og mistet grepet på helt hvor jeg var. Dreide mot venstre, men relokaliserte såpass raskt at tidstapet ikke ble stort mer enn 10 sek.

De to neste strekkene var løypas verste. Kjente lårene var tunge og ga lite respons, men presset det jeg var kar om. Var såpass på felgen at jeg ikke greide å få lest noe videre, så da jeg stemplet på niende hadde jeg ikke kikket på tiendestrekket ennå. Strekket var heldigvis ikke veldig komplekst, det var enten høyre eller venstre. Jeg kunne se begge overgangene over vannet ifra niendepost. Det var altså bare å sikte og løpe i vei samme hvilket valg jeg gikk for. Valgte venstre på magefølelse. Så ikke noe på kartet de neste to minuttene, bare løp mot siktepunktet mitt og lette etter de beste traséene. Fikk etter hvert øye på ryggene til både Hansi og Jo, som ga ei positiv tilbakemelding på farta. Veivalget mitt var nok uansett minst 10 sek tregere enn høyreveivalget. Av løpere med GPS er jeg ca 50 sek raskere enn nestemann på mitt veivalg, men mange har samtidig gjennomført ganske dårlig.

Heretter løp jeg offensivt og feilfritt en lang periode. Fant en veldig bra trasé opp steinura mot 12. post og har bestetid med 11 sek. Ellers gjaldt det bare å løfte blikket og presse på. Fikk en velfortjent smekk på lanken ved nest sistepost, hvor jeg ikke leste postbeskrivelsen (forventet fot av skrent, men posten lå ved sørvestre fot av kolle). Det røk i underkant av 10 sek her, men jeg hadde heldigvis nok å gå på til at jeg likevel kunne løpe inn til min første(!) norgescupseier som senior. Det var jammen på tide!

Et ganske bra løp teknisk. I overkant av 30 sek tidstap totalt. Alle feilene mine er i og for seg tåpelige og unødvendige (med mulig unntak av veivalgsfeilen), men noen slike blir det jo alltid, samme hvor enkelt terrenget er. Fysisk kjentes det litt tungt ut, men bedre enn ellers den siste uka. Ikke så mange bestetider i dag, men utviklinga underveis viser at jeg disponerte kreftene veldig bra.
Show comments (1)
 
NC mellom Bjugn (11/05/2019) NC mellom Bjugn (11/05/2019)