WC #2 jaktstart (09/06/2019)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Saarilampi-Kattila
Organiser: Helsingin Suunnistajat
Country: Finland
Discipline: Jaktstart, forkortet langdistanse
Distance: 14.3 km
Time: 74:20
Average HR: 168
Maximum HR: 189
Jaktstart forkortet langdistanse med gårsdagens katastrofe som utgangspunkt (med bonussekunder for topp 10). Gikk ut som 77. mann, 12’09’’ etter tet. Håpløst utgangspunkt med tanke på å få et fornuftig resultat, men var motivert for å få til et godt løp, om ikke annet. Var bevisst på at jeg ikke skulle revansjere meg, bare gjøre en ordentlig o-teknisk jobb, så får det holde til det det holder til. Skulle ta distinkte valg på strekkene, og gå for dem fullt ut.

Greide å gi ganske blaffen i folkene rundt meg, og gikk for mine egne valg på førstestrekket. Bommet på stien den siste tredelen, og tapte litt tid her. Ikke fornøyd med phi-sløyfa. Greide å orientere på feil strekk en gang, og bommet på senterposten (2/5/9) den siste gangen. Fikk likevel ryggen fri, og løp alene fram til kartbytte på 17. post. Synes det er helt idiotisk å ha kartbyttet plassert her, da det gjorde at det ikke var noen mulighet for å få lest på langstrekket i forkant. Dermed kan løpere som henger på halen av gruppa hente inn sekunder når lederen i gruppa stopper opp og planlegger strekket. Jeg gikk til slutt for en rett-på-variant. Hadde ikke planen for hele strekket klar da jeg forlot posten, men greide ikke stå i ro noe lengre. Det var vel nokså greit gjennomført.

Greide ikke helt å bli klok på stiene mot 20. post, men veivalget var bra og jeg begynte å ta igjen noen løpere, noe som var motiverende. Inn på jordet for arenapassering så jeg plutselig ei svær gruppe 20-30 sek foran. Ble litt for opptatt av å løpe dem inn, så ble med på en unødvendig sving mot 23. post. Passerte den ene etter den andre løperen på de neste strekkene, og kunne spurte inn til 42. plass i mål.

Gjorde mye riktig i dag, men dessverre ikke det virkelig gode langdistanseløpet som jeg stadig savner i år. Bedre bein enn i går, men tydelig at jeg ikke traff med formen til helga. Et stykke ned på resultatlista når det gjelder «etappetid» også, men til mitt forsvar måtte jeg i motsetning til nærmest samtlige foran meg gjøre løpet mitt alene. Fire og et halvt minutt bak beste jaktstarttid er ikke direkte skremmende.
Show comments (0)
 
WC #2 jaktstart (09/06/2019) WC #2 jaktstart (09/06/2019)