WC sprintstafett Helsinki (11/06/2019)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Senaatintori
Organiser: Helsingin Suunnistajat
Country: Finland
Discipline: Sprintstafett
Leg: 2. etp.
Ble hentet inn som reserve ettersom Eskil meldte forfall til verdenscuprunden. Løp andreetappe på tredjelaget, som besto av Maren, meg, Vetle og Kine. Uvant situasjon både å løpe sprint (sist sprintøkt var Vårsleppet på Bjugn i fjor vår) samt alt styret i forbindelse med karantene, avløping til arena og minimal plass til oppvarming. Hadde som mål å bruke dødpartier med enkel orientering til å lese videre.

Bra start, hvor jeg kom inn på kartet med en gang og greide nokså raskt å ta ut veivalget på langstrekket. Å tråkle seg fram rett på er nok marginalt raskere, men så ikke denne varianten. Tre og fire går fint. Hadde noen løpere ikke så altfor langt foran meg, men etter min veivalgsmiss til femte fikk de såpass med avstand at de ikke var noe til hjelp mer. Måtte heretter gjøre løpet selv.

Kul arenapassering hvor vi måtte klyve opp trappa til domkirka. Unngikk å sprenge meg selv slik enkelte andre gjorde. Hadde fortsatt litt trykk over toppen, og visste hvor jeg skulle. Enkelt fram til fjortende, så var mulig å presse ut det som var av saft i beina på dette partiet, før det ble mer o-teknisk intensivt de siste postene. Burde løpt venstre til 17. post. Ble passert av Gvildys ut av posten, da jeg måtte snu og akselerere.

Artig å ta seg skikkelig ut på en slik kort distanse. Har blitt for få i5-økter de siste ni månedene. Men utvilsomt et fint om enn vondt gjensyn. Likte også den nervøsiteten som de uvante startprosedyrene ga meg, de små differansene og det gode publikumsoppmøtet. Overrasket over at jeg ikke var mer enn 51 sek bak beste etappetid på herreetappene. Med tanke på at jeg aldri løper sprint, ei heller høyøkter på flatt og hardt underlag, er ikke dette noe jeg kan klage over. Også bra å ta med seg en positiv stafettopplevelse.
Show comments (0)
 
WC sprintstafett Helsinki (11/06/2019) WC sprintstafett Helsinki (11/06/2019)