VM-uttaksløp lang (05/07/2019)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Guttersrød
Organiser: Halden SK
Country: Norge
Discipline: Langdistanse
Distance: 15.31 km
Time: 96:17
Average HR: 168
Maximum HR: 185
Trodde jeg var godt forberedt på hva som ventet av langstrekk og hvilke traséer som det gjaldt å benytte, men tok nærmest konsekvent feil veivalg i dag. Ble litt overrasket over et kjempelangt strekk til førstepost, men blinket raskt ut hvor jeg ville løpe siste halvdel. Greit de første 500 m, men dårlig trasé etter den første toppen. Får med meg nærmest alt som er av kanter og bratte kneiker. Burde heller løpt under streken. Taper ca 50 sek til Gaute her. Å løpe direkte over toppen siste halvdel istedenfor rundt på vei tapte jeg nesten halvannet minutt på. Er faktisk raskest av alle som løper varianten rett på, selv om jeg er over tre minutter bak på strekket.

Leste ikke postbeskrivelsen, så trodde andrepost skulle ligge på den nederste skrenten. Måtte derfor snu inn i posten, og bommet 15 sek. Kom på etterskudd, og ingen plan for tredjestrekket. Ræva gjennomført. Fjerde- og femte rimelig ok.

Lette etter noen gode alternativer til rett på til sjettepost, og ble stående igjen på posten ei stund. Fant i grunn ikke det, så satte i gang på en variant av rett på. Burde bøyd av mot høyre og søkt ut mot veien tidligere. Dårlige traséer. Det største tidstapet på strekket kommer uansett av at jeg mister tommelgrepet og kontroll på hvor jeg er tre-fire ganger etter passering av kraftlinja. Ryker ett minutt på denne surringa. Beste veivalg er nok uansett å løpe langt venstre med stiløping nesten hele veien. Enkelt å gjennomføre, og du sparer krefter. Enset ikke dette alternativet før etter målgang.

Teit bom på sjuendepost, men gjennomførte mitt veivalg nokså bra til åttende. Raskest på min variant, men venstre etter vei og slep var en del bedre. Så ikke dette alternativet, kun høyreveivalget (som var enda dårligere).

Til niende taper jeg 2 x 30 sek på veivalget de første og de siste 300 m. Ellers nokså bra. Greide å unngå myrene så mye som mulig. Til ellevte valgte jeg endelig å løpe litt rundt, og det ser ut til å ha lønt seg. Dårlig ned til veien, men bra etter det. Fikk et skikkelig mottråkk på venstrefoten min igjen da jeg skulle ned og stemple på posten, så ble veldig forsiktig løping resten av løypa selv om jeg kjente jeg hadde en del krefter igjen.

Med den oppladninga jeg fikk kom det ikke som noen overraskelse at resultatet ikke ble bedre. Jeg hadde et visst håp på forhånd, men er ikke like skuffet som de to siste årene, hvor jeg etter uttaksløpene hadde mest lyst til å sette ei kule i hodet. Kroppen kjennes ikke tung, bare helt kraftløs. Er ikke noe trykk, og føler ikke jeg greier å presse meg. Er veldig pysete og forsiktig i skogen, taper MYE tid her kontra hvordan jeg løper på mitt beste. O-teknisk er det også for dårlig. Taper utrolig mye på veivalgene, noe jeg ikke har for vane å gjøre. For mange upressede feil ellers også, men ikke katastrofalt dårlig.

Hvor tullete det enn høres ut sett i lys av de målene jeg setter meg selv, så er det sånn at med tanke på hvor talentløs jeg følte meg underveis i løpet var jeg i grunn overrasket over å se at jeg var under åtte minutter bak Olav. Da jeg kom i mål tenkte jeg at jeg var et kvarter bak, og trodde nesten samtlige norske hadde slått meg. Dette gir jo et visst håp om at det ikke er så altfor langt opp når jeg er i normaltilstand. Får nå håpe på at mottråkket kommer seg litt til søndag, slik at jeg kan løpe uten hemninger og satse alt.
Show comments (0)
 
VM-uttaksløp lang (05/07/2019) VM-uttaksløp lang (05/07/2019)