Langdistanse Varteig (18/07/2019)
Category: (vrooom vroooom) springe FORT!!!
Map/area: Dælæne-Olaåsen
Organiser: Norsk Orientering
Country: Norge
Discipline: Langdistanse
Distance: 17.84 km
Time: 110:02
Skikkelig langdistanse. Hadde mål om å legge gode, distinkte planer for strekkene og gjennomføre disse med fullt fokus.

Overraskende start på løypa. Var vanskelig å lese kartet godt nok de første par strekkene. La igjen 5-10 sek på førstepost, men ellers greit nok. Hadde opprinnelig planlagt å løpe høyre til fjerde, men ombestemte meg i utgangen fordi jeg tenkte jeg skulle være mer offensiv. Bommet på åpninga i stupet og tapte 10 sek her. Kjente meg skikkelig seig i bakken opp i posten, og forsto dette kom til å bli en strabasiøs ferd.

Så ingen reelle rundt-alternativer til sjette. Etter jordet burde jeg løpt samme trase som jeg gjorde ut av 18. Ellers solid gjennomføring. Mot sjuende ble jeg litt fintet ut av at grøntområdene hadde vokst seg større, så vinklet av unødvendig. Foruten dét løp jeg bra de kortere strekkene fram til tiendepost.

Slurvet i planfasen av neste strekk, så fikk ikke med meg at det var to stier før veien. Begynte derfor å løpe oppover den første før jeg oppdaget feilen og måtte kutte gjennom grønt. Utrolig rotete gjennomføring resten av strekket også. Satte meg fast og tapte over ti sekunder da jeg skulle inn på stien midtveis, kuttet deretter av for tidlig og fikk dårlig løpbarhet, dro til et annet merkebånd lenger nord i ringen innen jeg fant posten.

12. strekket bra. Første del av neste strekk hadde jeg ikke kontroll, og skjønte ikke noe av vegetasjonstegninga. Hadde flaks og fant et tråkk gjennom det grønne. Til 13. post kom jeg for langt til høyre, men greide ikke lese meg inn fordi jeg ikke skjønte en døyt av hva hjelpekurvene liksom skulle fortelle meg. Hvis du vet, legg igjen et svar i kommentarfeltet. 30 sek.

Dagens største brøler skjedde mot 15. post. Fint første halvdel, men begynte å skjene ut midtveis. Fikk deretter et skikkelig mottråkk, og leste derfor ikke kart på et minutt. Plutselig sto jeg nede ved et jorde. Klarer ikke å innfinne meg med at jeg kan ha skjenet ut så grovt, så derfor lurer jeg meg selv til å tro at jeg er ved den gule enklaven lenger sør. Forstår feilen ikke så lenge etterpå, men da er det allerede for sent og jeg må bare prøve å ta meg ned stupet på et eller annet vis. Halvannet til to minutter tidstap.

Tenkte at å gjøre det enkelt ved å løpe ned på vei var en god måte å starte løpet på nytt på. Greide imidlertid ikke å ta meg ned, så tapte 20 sek her. På 17. strekket hadde jeg kun en grov plan, og gjennomførte derfor elendig.

Vurderte feil av veivalgene til 19. Trodde det skulle være smart å løpe korteste vei, men tapte omtrent et halvminutt kontra sti over toppen. Godt med drikkepost. Fikk i meg en gel under veiløpinga. Fortsatt langt igjen av løypa og kjente meg gåen, men var innstilt på å være skjerpet teknisk om ikke annet.

Greide aldri å bestemme meg for veivalget til 23. post. Prøvde å lure meg ned mellom stupene litt over midtveis, men det gikk ikke, og jeg brukte derfor ett minutt på å ta meg fra stupkanten til den hvite skogen på den andre siden. Det gule var helt jungel. Når jeg omsider valgte å ta posten fra veien tror jeg at man burde ha løpt via 30-tallet og ut på vei tidlig.

Bakken ut av 23. post tok helt knekken på meg. Forferdelig bratt, og høy lyng. Etter dette handlet det bare om å klare å komme seg i mål. Ikke det beste veivalget til 24., og greide i tillegg å bomme på posten enda jeg hadde pugget postsirkelen i forkant. De to neste strekkene gikk greit. Den hvite passasjen siste del av 27.-strekket eksisterte ikke, så kjempet meg gjennom det grønne. Fikk ikke noe til å stemme før jeg kom fram til posten. Olav er den eneste som ikke har bommet her.

Valgte å løpe rundt til 28. post fordi beina mine ville kollapse fullstendig dersom jeg skulle forsere kneika rett på. Egentlig ikke så dumt, tror jeg. Litt mye gress langs slepet, så gikk ikke så fort. Jeg var dessuten for ubestemt inn i posten.

På siste langstrekk tilbake vurderte jeg den første kneika rett på/venstre som for tøff for beina mine, så da ble det veldig lett å dra høyre ut på veien. Fordi jeg ville revansjere stuppasseringa mi til 23. post ville jeg løpe denne passasjen og naile den på andre forsøk. Til absolutt ingens overraskelse var det skikkelig dritt også på forsøk nummer to. Burde løpt via 30-tallet.

Etter passering av lysløypa sparket jeg høyre stortå ordentlig inn i en stubbe, og fikk ei forstuing i ytterste ledd. Mistet fokus og begynte å orientere mot 22. post. Likevel var det en ryggmargsrefleks som kicket inn og som gjorde at jeg stoppet opp på kollen i ringkanten. Oppdaget da at «heisann, jeg er jo like ved posten jeg skal til!» Løp/haltet meg i mål og fikk lagt på is veldig raskt.

Åtte og et halvt minutt bak Olav til slutt. Må innrømme at jeg hadde trodd det var en del mer. Får ikke o-teknikken til å sitte ordentlig. Bruker mye mental energi på å være varsom med hvor jeg setter føttene, og får ikke tid til å lese kartet nok. Planene blir derfor hele veien litt for udistinkte, for mye ad hoc. Når kroppen svarer så dårlig blir det desto vanskeligere å være skjerpet i hodet. Har ikke kjent på hvordan det er å sprekke slik som i dag siden jeg som overtrent førsteårssenior løp NM ultralang i Steinkjer 2012.
Show comments (0)
 
Langdistanse Varteig (18/07/2019) Langdistanse Varteig (18/07/2019)