MNM lang (24/08/2019)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Selbuskogen
Organiser: Stjørdals-Blink Orientering
Country: Norge
Discipline: Forkortet langdistanse
Distance: 12.6 km
Time: 74:14
Average HR: 164
Maximum HR: 191
Første konkurranse siden VM-uttaksløpene slo det meg nå i ettertid, selv om det ikke føles sånn. Håpet at konkurranse skulle hjelpe meg å klare å være mer mentalt skjerpet enn jeg har vært på de siste høyøktene. Har trent tøft den siste uka, så var innstilt på at det fysisk ville gå nokså tungt.

Ingen startpost, så litt merkelig start på løypa. Taklet det godt, og gjennomførte et ok førstestrekk. Usikker på veivalget til andrepost, hvorvidt jeg skulle dra rett på eller venstre rundt vannet. Bestemte meg etter hvert for idealveivalget, og gjennomførte det bra foruten 5 sek bom på selve posten.

To kortere strekk som jeg taklet bra, men inn i femtepost ble jeg veldig usikker. Syntes formasjonen rundt høydepunktet var større i omfang enn ventet, så begynte å lure på om det var dette som var kollen. Var en tur frampå nordøstre fot av kollen posten var på, og kunne ikke se noe til skjermen, så dro da i retning høydepunktet, hvor den heller ikke var. Skjønte da at jeg hadde dummet meg ut. 25 sek tidstap.

Sjettestrekket er noe som passer meg bra, men turte ikke dundre helt på nedover slik jeg gjør på mitt beste. Dårlig utgang av sjetteposten, hvor jeg skulle ha dratt mer høyre i starten og fått kortere vei og mindre stigning. +15 sek.

Vurderte tre hovedvarianter på langstrekket, men var ganske sikker på hva som var best og gikk for det. Ikke optimal gjennomføring. Ble litt sløv i hodet etter å ha løpt flere minutter på sti, så retninga over myra ble helt gal, og krysset først slepet/stien jeg skulle bruke uten å ense hvor jeg var. Dessuten unødvendig å løpe gjennom 12. posten og over toppen av kollen. Droppet drikke på posten, da jeg tenkte det var såpass kort igjen av løpet.

Niendestrekket prikkfritt gjennomført. Det samme med tiendestrekket. Kjente meg jævla gåen i beina, men visste jeg bare hadde to stigninger igjen på løypa, så prøvde å ta meg skikkelig ut enda det var en del poster igjen etter det.

Taktisk bommert til 11. post, hvor jeg istedenfor å løfte blikket mot posten forsøkte å orientere på myr- og bekkesystemet i forkant av posten. Kom for lavt og la igjen 15 sek. Rett på kontra høyre på myrene er nok ganske hipp som happ. Gjennomførte mitt veivalg bra og har bestetid med kun ett sekund. Jeg hadde imidlertid ekstra syre i beina da jeg begynte på strekket i og med at jeg bommet og måtte klatre opp i 11. post.

Valgte å løpe sikkert inn mot 14. post. Ingen klar plan for 15. strekket, og fikk heller ikke med meg noen detaljer etter at jeg tok av stien. Omsider begynte det å flate ut nedenfor meg. Søkte ned for å hente meg inn. Gjorde det ved den åpne, diffuse myra, og tok posten fint. Likevel ttrolig 10-15 sek tapt.

De siste strekkene var det bare å slippe på. Sånn middels fornøyd med løpet da jeg kom i mål, og det er vel dommen med litt avstand også. Terrenget er for enkelt til at det er tilgivelig med flere slike feil som jeg gjorde i dag. Fysisk var det heller ikke stort å skryte av. Mener jeg bør ha bestetid på alle langstrekk, men er noen sekunder bak både til sjuende og åttende.
Show comments (0)
 
MNM lang (24/08/2019) MNM lang (24/08/2019)