Langdistanse del I (31/08/2019)
Category: (vrooom vroooom) springe FORT!!!
Map/area: Kåsen
Organiser: Paul
Country: Norge
Distance: 8.14 km
Time: 49:05
Average HR: 153
Maximum HR: 176
Herregud, som jeg angrer på at jeg på død og liv skulle løpe på 1:15 000!

Paul hadde laget en flott langdistanse for oss, og jeg var, til tross for en råtten kropp, klar for å teste meg både teknisk og fysisk i et av landets beste terreng. Planen var å bruke linjer i terrenget der jeg kunne, og være nøyaktig med kompasset når jeg bestemte meg for å dra rett på/avvike fra linjene.

Del I. Ikke noen god følelse å dra i vei mot startpost og ikke klare å se mer i fart enn man gjør når kartet er vasstrukket og ødelagt. Første halvdel av strekket gikk greit, men gjorde så en parallellfeil mellom av stiene, og kommer helt ut av retning. Hentet meg raskt inn da jeg kom til ei myr som var litt vel stor til at det kunne være den jeg egentlig hadde tenkt meg via.

Til andrepost hadde jeg ikke noen plan. Burde løpt til venstre for streken, men hadde nok med å fote meg og fikk ikke lest kart. Bra retning ut av andre, men øynet så noen svære steiner til venstre for meg og turte ikke stole på retninga mi...

På vei til førstepost hadde jeg lagt merke til at det var lagt platting over myra langs den ene stien, så valgte derfor å løpe venstre. Utvilsomt det raskeste. Greide ikke å lese noe særlig kart mens jeg løp på stien, men fikk i det minste kommet meg litt mer inn i løpet. De neste strekkene var det enklere å lese, da farta gikk ned. Bra orientering også. Åttendestrekket var svært krevende, særlig inn i postringen var det et salig kaos, men mener jeg stemplet på riktig sted.

Til niende mener jeg fortsatt at planen var god, og jeg gjennomførte den også akkurat slik jeg ville helt fram til jeg kom til postringen. Dritsliten av motbakkene begynte jeg å lete for tidlig, og da var det gjort. Fikk aldri de to steinene i ringkanten, og hadde ikke noen teori om hvor jeg da skulle begynne å leite. Fikk ikke tak på noe som helst. Var en tur tilbake til bekken uten at det hjalp meg i det hele tatt. Leste meg til slutt inn på noen skrenter, men var aldri sikker før jeg fant den svære steinen. Myrtegninga skjønner jeg ikke stort av. Det røk til slutt fire og et halvt minutt her. Det skjer jo ikke akkurat hver dag.

Føler jeg hadde litt flaks som dumpet rett nedi tiendepost. Hadde ikke stålkontroll underveis. Veide opp for det ved å klø meg i hodet i nesten ett minutt inn i 11. Halvdårlig resten av førsterunden.
Show comments (0)
 
Langdistanse del I (31/08/2019) Langdistanse del I (31/08/2019)