Tour de Trondheim dag 3 (08/09/2019)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Gråkallen
Organiser: NTNUI
Country: Norge
Discipline: Mellomdistanse
Distance: 5.29 km
Time: 33:10
Average HR: 157
Maximum HR: 185
Siden jeg ikke løp sprinten på fredag gikk jeg ut på fellesstarten, 15 min bak. Ønsket å ta løpet som ei god stafettøkt. Ville gjerne la noen andre lede an, slik at jeg kunne få lese fram i løypa og finne et veivalgsstrekk hvor jeg kunne snike meg avgårde. Det var iallfall planen.

Vegard dro i vei i et bra tempo fra start av, så det ble strekk i feltet umiddelbart. Hadde ikke selv helt kontroll inn i førstepost, men så heldigvis flagget tidlig. Ok til andre, tredjestrekket ikke optimalt løst. Forsøkte å holde litt igjen i de verste motbakkene i dag, var redd for å stivne helt. Ut av tredje så jeg at det var mange som fortsatt hang med. Fjerdestrekket er jeg godt fornøyd med. Annet veivalg enn Vegard siste halvdel, og tok over teten i gruppa her.

Vurderte om jeg skulle kjøre maks og prøve å løpe fra resten umiddelbart, men en liten bom på sjettepost gjorde at det ikke ble aktuelt. Det ble uansett tynnet ganske kraftig ut i rekkene gjennom klatrestrekkene fram til niendepost. Kikket aldri bakover, men oppfattet likevel at det bare var meg, Vegard og Elias igjen.

Hadde noen sekunders luke på 11. post, og tenkte jeg burde prøve å utnytte nedoverstrekket til å øke ledelsen. Satte meg imidlertid først fast i myra, og bommet deretter 5 sek på selve posten, slik at vi kom sammen igjen. Vegard passerte meg like før masta inn mot 13. post og ledet an inn i posten. Synes det var veldig langt fram til skrenten, og var mye stein og tett skog. Umulig å lese av kartet, men det raskeste hadde vært å løpe i den åpne, diffuse myra inn i posten.

Vegard lå først etter dette, og jeg greide aldri å komme meg helt opp i ryggen. Turde ikke slippe meg løs i nedoverløpinga, men på den andre siden var det kanskje lurt å ikke satse remmer og tøy fire dager før NM.

Et løp hvor jeg fikk en del gode svar. Teknisk er det stabilt, og fysisk svarte det brukbart. Bør imidlertid være litt kaldere i avgjørende situasjoner på en NM stafett enn det jeg var i dag.
Show comments (0)
 
Tour de Trondheim dag 3 (08/09/2019) Tour de Trondheim dag 3 (08/09/2019)