NM mellom finale (14/09/2019)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Tjøme
Organiser: OTO
Country: Norge
Discipline: Mellomdistanse
Distance: 6.02 km
Time: 35:39
Average HR: 164
Maximum HR: 188
Planen for finalen var å være offensiv og lese kart så hyppig som jeg kunne. Følte meg godt forberedt på hva som ventet av tekniske og taktiske utfordringer.

Fikk til ei bra innledning til meg å være. Aldri fullt så på forskudd som jeg ideelt ønsker å være, men havnet ikke direkte på etterskudd heller. Tok postene fint og valgte brukbare traséer. Lå på femteplass på sjettepost. Når jeg skal over toppen og ned i sjuende klarer skjener jeg mot venstre, siden jeg ikke ser noen neseformasjon rett fram, ei heller noen post. Innser feilen når posten ikke kommer, men bommer 30 sek. Ny feil mot åttende. Tolket kartet dithen at jeg kun skulle opp én kurve, og havnet dermed for langt ned og måtte klatre opp steinura. Bra retning til niende, men ble litt bushing.

Var veldig usikker på veivalget til tiende, men synes det ble for defensivt å løpe venste på sti, så valgte å dra rett på. For det første var det ei feilvurdering, men verre er helt klart bommen jeg gikk på etter å ha bikket over toppen. Planen var å bare sikte etter den store kollen for så å passere skrentrekkene på venstresida av streken. Kollen jeg løp imot var imidlertid en mindre kolle som jeg ikke hadde registrert på kartet, så da jeg kom ned i sadelen med den lille myra trodde jeg alt stemte. Når jeg så for å komme meg videre må ned en masse skrenter og stup slutter derimot ting å gi mening, og likeså min evne til å logisk resonere. Husker ikke helt hva jeg tenkte det halvannet minuttet jeg rotet rundt omkring på den samme kollen, men fant til slutt ut at jeg bare måtte komme meg ned på flata og se om jeg klarte å relokalisere der. Da jeg så steingjerdet demret det for meg hvor jeg var. 1'40'' bom.

Jeg skjønte at enhver mulighet på medalje var borte med en så svær bom, og vurderte hvorvidt jeg skulle springe hardt resten av løype, eller om jeg skulle spare meg til stafetten. Det siste hadde kanskje vært det smarteste, men jeg klarte ikke å få meg til å gjøre det når det er et NM-løp. I stedet valgte jeg å løpe med enda større risiko resten av løypa, da jeg ikke hadde noe å tape uansett.

Fra 11. post og inn til runding løp jeg ganske bra. Offensivt og på forskudd. Sistesløyfa ikke like vellykket. Satte meg fast mot 17. post, bommet på 18. post, og var hele tiden på etterskudd på strekkene til 21., 22. og 23. post. Likevel er det bare Eirik og Olav som har bedre tid enn meg fra 10. post til mål.

Føler jeg har gjort dette på NM mellom ganske mange ganger på rad nå. Løper med fart til medalje, får til mye bra orientering, men gjør så én kjempefeil som gjør at jeg ender et sted mellom 10.-15. plass. Hadde jeg luket bort de to store bommene mine hadde jeg vært like bak Olav. Gullet hadde jeg aldri hatt mulighet på, den farta hadde jeg rett og slett ikke inne i dag. Utrolig imponerende løp av Eirik.
Show comments (0)
 
NM mellom finale (14/09/2019) NM mellom finale (14/09/2019)