NC fellesstart Garnes (22/09/2019)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Garnes
Organiser: Verdal OK
Country: Norge
Discipline: Fellesstart
Distance: 8.17 km
Time: 48:39
Average HR: 165
Maximum HR: 181
Norgescup fellesstart på «nytt» kart. Hadde sett fram til løpet på grunn av terrenget, ikke veldig begeistret for at det skulle være fellesstart. Hinsides vått i terrenget etter mye nedbør den siste uka.

Det var en merkelig følelse å stå på start med 90 % trøndelagsløpere. Opplevdes mer som et KM enn som norgescup. At startpost på start var også veldig merkelig (og unødvendig). Jeg havnet noe baki køen ut fra start, og det var ikke så enkelt å passere folk heller. De første tre minuttene ble det derfor i grunn i2-fart. Noe som igjen medvirket til at det føltes som jeg løp et ubetydelig kretsløp. Greide ikke skjerpe meg og være offensiv nok når det ble mer åpning for å gjøre egne veivalg. Var for forsiktig i gaflingspostene. Hadde de korte gaflingene først (2.-4.-6.), så ble fort alene. Kom ut av gaflinga sammen med Håvard, med Audun 20-30 sek foran.

Det ble til at det var jeg som måtte gjøre drajobben de neste strekkene, og for så vidt resten av løypa. Jeg så Audun igjen mot 13. post, der han også dro høyre på sti. Vi greide ikke å løpe innpå noe nevneverdig, avstanden var ca. 20-30 sek her også.

Hadde ødelagt kartet mitt mot 14. post, så ble mest retningsløping her. Litt for lite kontant løping de neste strekkene Synes det var rart jeg ikke så noe til Audun sin rygg, så jeg hadde et lite håp om at han hadde bommet og at vi nå lå først i løypa. Det håpet brast da jeg hørte speaker annonsere Audun på meldepost. Greide ikke å finne åpninga i gjerdet inn mot passering, og tapte noen ytterligere sekunder. Forsto at Audun var utenfor rekkevidde med mindre han dummet seg ut. Håvard var like bak, i følge speaker hadde jeg visstnok allerede hadde tapt den duellen.

Rar sisterunde i grunn. Ingen muligheter for å kvitte seg med konkurrenter noe annet sted enn gjennom veivalg til sistepost. Ble lurt for langt til venstre til 19. post. Masse overvann de to neste strekkene. Nokså spesielt. Hadde ikke noen god idé for hvordan jeg skulle avgjøre duellen med Håvard. Prøvde bare å orientere bra. Han satte inn et rykk inn i 21. post og stemplet først. Virket ikke som han hadde helt planen klar, for han nølte da vi passerte grinda og jeg kom opp på sida igjen da jeg tok til venstre. Lite hjalp det, for jeg hadde lite å svare med da vi kom ut på flatt og hardt underlag. Absolutt null respons i hofteleddsbøyerne. Trasig.

Hadde mål om å vinne, så litt skuffende å bare bli nummer tre. Men med dagens konkurranseform og gitt dagsformen jeg hadde var nok ikke seier innenfor rekkevidde uansett. Jeg hadde ikke vært i stand til å få luke på Audun ut fra gaflinga, og dermed hadde han uansett slått meg i avslutninga, er jeg redd. At jeg ikke var i stand til å løpe inn luka han hadde tyder vel på at han rett og slett var noe sterkere i dag. Kult terreng, men synes løypene kunne ha vært mye mer krevende enn det vi fikk servert i dag.
Show comments (0)
 
NC fellesstart Garnes (22/09/2019) NC fellesstart Garnes (22/09/2019)