JWOC sprint (05/09/2021)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Izmit
Organiser: IOF
Country: Tyrkia
Discipline: Sprint
Distance: 3.19 km
Time: 20:50
Endelig junior-vm! Spent på hvordan jeg taklet situasjonen. Klarte å holde meg rolig på start og fokusere på det jeg skulle. Åpnet litt rolig, kanskje litt for rolig om man ser på strekktiden til han som vant. Han var 15 sek før meg.

Gode valg til 2. og 3.post og fikk tid til å se på 4.post. Greit veivalg, mulig det er bedre enda lengre venstre. Leser ikke kartet godt nok og ser ikke muren ved trappa før posten og løper inn mot muren for så å rundt. Taper noen sekunder her. Kun 2 sek bak beste strekktid, så veivalget var nok bra. Klarte å løpe fort opp den lange trappen halvveis.

Fortsetter bra de neste postene og ligger på en 2.plass to sekunder bak på 9.post. Er litt på etterskudd i parken og tar et dårlig veivalg. Taper 10 sek på det. Fortsetter bra til arena og hører at jeg leder. Litt overraskende, men ikke så rart siden jeg ikke hadde noen feil så langt. Hadde lest meg godt opp på de neste strekkene og gjennomfører de veldig bra. Hører ikke brikken pipe på sistepost og bremser litt før jeg ser at den blinker og fortsetter spurten til mål.

Hører at jeg er nesten 10 sek bak lederen i mål og skjønner det ikke helt. Innser etterpå at veivalget til sistepost var veldig dårlig. Tapte 10 sek. Så nok litt dårlig på det strekket og vurderte venstre som mer høyde opp mot veien. Ja det var 2 høydekurver mer, men mye kortere også. Ser nå i etterkant at det er mye lenger veivalget mitt. Jeg lå an til en 2.plass på nest sistepost, men endte altså på en 4.plass. Knappe 1 sek opp til 3.plass, 7 sek opp til 2.plass og 14 sek til 1.plass.

Men 4.plass i junior-vm er utrolig bra selv om det bare er 1 sek til tredjeplassen. Fornøyd med åpningen av mesterskapet. Fin bekreftelse på at jeg kan hevde meg helt i toppen av verden.
Show comments (0)
 
JWOC sprint (05/09/2021) JWOC sprint (05/09/2021)