NM natt (24/09/2021)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Aurevann
Organiser: Lillomarka OL
Country: Norge
Discipline: Nattorientering
Distance: 11.62 km
Time: 73:45
Average HR: 167
Maximum HR: 187
Årets eneste individuelle NM for min del. Ganske klar på at den som bommet minst i dag kom seirende ut. Det skulle vise seg å bli vanskelig …

Startet bra i det minste med full kontroll til 1.post. Sikkert valgt til 2.post ved å løpe opp søkket, men for dårlig retning fra myra inn mot posten. Tapte 30 sek. Tok igjen Nils med 3 min på vei til 3.post. Jeg løper stien lenger enn han, men han blir nok litt påvirket av meg og kommer mot meg og vi bommer sammen. Tapte 1.20 min.

Løper mer rett på i starten en Nils til 5.post. Jeg merker ikke jeg passerte stien og tapte 20 sek. Alt for langt ned inn i posten og tapte 50 sek på det. Sammen med Nils igjen på 5.post. Vi har litt forskjellige retninger til 6.post og jeg har god kontroll med kollen før posten. Der glipper retningen. Tapte 30 sek. Nils er der samtidig og plutselig kommer Halvor som startet 6 min før meg. Da skjønte jeg at det ikke bare var jeg som bommer.

Litt overtent ut fra 6.post og har en forferdelig kurs mot stien. Kommer igjen sammen med Nils og Halvor på stien. Tar av stien og havner alene. Har null kontroll før jeg treffer vannet. God kontroll derfra og inn nesen i posten. Men inn mot posten ble det en helt annen vegetasjon og mye dårligere sikt og løpbarhet. Jeg trodde derfor jeg var sør for posten og begynte å løpe oppover lia. Tok meg først igjen på stien og safet ved å løpe stien et stykke til jeg visste akkurat hvor jeg var. Tapte totalt 3,5 min. Hørte flere som klaget på kartet her og ser ingen på gps-trackingen som gikk rett i faktisk.

Bra de 2,5 neste postene. Da jeg kommer til stien før 10.post går alt galt. Jeg kan ikke huske hva jeg tenkte, men det kan ikke ha vært spesielt mye. Jeg fikk ikke stiene til å stemme husker jeg. Prøvde meg inn mot 10.post da jeg trodde jeg visste hvor jeg var. Jeg løp et stykke inn og innså at jeg ikke hadde peiling på hvor jeg var. Løp dermed tilbake på stien og forsøkte å finne et sikkert punkt. Løp denne gangen fra stikrysset og traff posten. Hele greia er jo helt talentløst. Sykt at jeg tapte 3 min på en så lett post.

Bra veivalg til 11.post, men burde løpt rett øst fra posten. Faktisk bra løping de neste postene. Mister kontrollen på stiene før 15.post og taper 1 min. Greit de to neste postene, men bommer 15 sek til 18.post.

Kommer i mål med forventning om å være minst 10 min bak og langt utenfor toppen. Det første stemte nesten. Endte 9,5 min bak Kornelius som vant. Plasseringsmessig ble det 5.plass. Aldri hadde jeg trodd at et så elendig løp skulle holde til 5.plass i NM. Total bomtid på 11:15 min. Kan ikke huske sist gang jeg bommet så mye på et løp. Håper aldri det skjer igjen.
Show comments (0)
 
NM natt (24/09/2021) NM natt (24/09/2021)