O-intervall (delvis hardt) Lišmmajohka (28/08/2020)
Category: (vrooom vroooom) springe FORT!!!
Map/area: Lišmmajohka
Organiser: moi
Country: Norge
Distance: 8.01 km
Time: 38:55
Average HR: 140
Maximum HR: 170
Wow, dette er nok det raskeste o-terrenget jeg noen gang har løpt i. Fast bunn, ingen undervegetasjon å snakke om, slak kupering og god sikt. En nytelse å løpe i, men kanskje litt for enkelt? Nå klarte jeg jo å bomme uansett, så jeg burde kanskje tie stille, men terrenget hadde nok fungert enda bedre til høyøkt, individuell start nattorientering på. Det kunne ha blitt en fartsfylt og krevende affære. For selv med likheter til sanddyneterreng ved Guardamar så er formasjonene her både flatere og mer diffuse, og der hvor skogen vokser så er den lavere, ergo hemmer den sikten mer.

Løypa var planlagt som høyøkt, men jeg startet med å løpe rolig. Fikk inn kompassbruken bra på de første dragene. Inn mot sjettepost tok jeg igjen Ola, som fortsatte å løpe videre på stien (og bommet), så ble et øyeblikk dratt litt med. Ellers bra. På det fjerde draget (13, 14, 15) bestemte jeg meg for å forsøke å løpe hardt, og jeg fikk raskt erfare at teknikken ble litt mer krevende da. Klarte først å stemple feil på 17. post, men innså feilen da jeg ikke fikk ting til å henge på greip mot 18. Litt mer tett skog i sørvestre del av kartet, tydelig at skogen er i ferd med å hente seg inn etter et bjørkemålerangrep. Det siste draget innbydde virkelig til fart, kunne løpe på 3'40''/km i luftlinje til tross for laber form, og uten å kunne dra ut steget ordentlig på grunn av kneet. Deilig med litt fart!

Dette kartet er laget i OCAD med utgangspunkt i åpent tilgjengelige laserdata og flyfoto. Kurvene er i all hovedsak «håndtegnet», i et forsøk på å få med de mest distinkte formasjonene. Hvis du vil bruke kartet er det bare å sende en kjapp mail til yngvesko@gmail.com, så skal jeg sende deg fila.
Hide comments (1)
Paul: Tøft!
Post new comment
Save
 
O-intervall (delvis hardt) Lišmmajohka (28/08/2020) O-intervall (delvis hardt) Lišmmajohka (28/08/2020)