KM ultralang Nordland (29/08/2021)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Båsmofjellet
Organiser: Mo OK
Country: Norge
Discipline: Langdistanse
Distance: 14.05 km
Time: 77:03
Average HR: 164
Maximum HR: 201
Ny dag, nytt KM, denne gang ultralang. Større krav til planlegging av strekk i dag, så skulle investere tid i dette, fortrinnsvis i forkant så jeg unngikk noe stopp underveis.

Løypestart på tidsstart i dag også, men utgangen sa seg i grunn selv. Syntes det så unødvendig ut å løpe rundt til førstepost, så jeg dro bare rett på. Gjennomførte vel nokså bra. Holdt på å dra ned i feil søkk inn i posten.

Hadde sett litt på andrestrekket, og fant fort ut at det ikke var noe poeng i løpe noe mer omgående veivalg for å få ekstra stiløping. Gjaldt bare å finne bra traséer rett på. Bra løping helt til løypa snudde i sør. Ikke noe nevneverdig å plukke på. Løp med ekstra sikkerhet ned mot sjettepost. Har mistet kontrollen her noen ganger tidligere, men ikke i dag.

På langstrekket mot åttende ble jeg muligens lurt til å ta litt unødvendig mye høyde i starten. Mer irriterende var det at jeg greide å ta feil i et stidele ved Idavollen. Bra resten av strekket. Fornøyd med de to siste strekkene fram til kartbytte (10. post).

Har vokst opp ganske mye ungskog i det neste partiet, prøvde å bruke blikket til å finne bra traséer imellom de tettvokste partiene. For dårlig retning til 12. post, men posten sto heldigvis tydelig, så jeg klarte å se den på avstand og unngikk mer enn 15-20 sek tidstap. Men jeg mistet rytmen og kom på etterskudd av dette, og tok litt seint et lite veloverveid valg om å løpe nokså rett på mot 13. Det var nok ikke noe sjakktrekk, men god trening. Var offensiv og løp svakt høyre ned mot 14. post. God gjennomføring. Var nøye med kompasset ut av posten, og fikk ei god utgangsretning mot neste post. De kortere strekkene gikk fint.

Nytt langstrekk mot 18. post. Så ingen seriøse rundtalternativer, spørsmålet var bare hvilket søkk jeg skulle ta stigninga i. Siste del av strekket syntes jeg så lett ut. Jeg valgte å løpe opp søkket nærmest streken. Kjente jeg begynte å bli litt sliten nå, men presset maks helt opp til høyeste punkt siden jeg visste at det var lenge til neste motbakke. Orienterte bra derfra og fram til jeg skulle skrå meg nedover i noe lysegrønt. Her hadde jeg ikke noen klar plan, og jeg greide ikke finne noen gode traséer heller. Jeg kom høyere enn jeg hadde ventet, og nølte en masse mens jeg prøvde å lese meg inn. Her gikk det kanskje oppimot et halvminutt tapt.

Resten av løypa gjaldt det å slippe seg løs i nedoverbakkene, og tyne ut de siste krefter på flater og i motbakker. Valgte et offensivt rett-på-veivalg til 20. post, og utførte det upåklagelig. I dag greide jeg også bestetid i spurten, siden Magnus ikke stilte.

Veldig artig å løpe konkurranser igjen! Morsomt å finne poster i skogen, treffe på andre løpere, løpe på bra kart og med god utskrift. Løypa i dag var veldig kjapp og fin, men litt for snill etter min smak. Lite strekk på tvers av formasjonene, slik jeg har pleid å legge løyper på Båsmofjellet. Godt fornøyd med egen prestasjon. Ikke like bra teknisk som i går, men ikke langt unna. Fysisk kjentes det også ganske bra, som jo er en deilig følelse, men som samtidig gjør det ekstra kjedelig at jeg ikke skal delta på NM.
Hide comments (1)
Paul: Eksemplarisk 20. post!
Post new comment
Save
 
KM ultralang Nordland (29/08/2021) KM ultralang Nordland (29/08/2021)