Retningsøkt Suolovárguolbba (25/08/2020)
Category: (tøff tøff tøff) litterande rolig temp
Map/area: Suolovárguolbba
Organiser: moi
Country: Norge
Distance: 7.75 km
Time: 55:26
Average HR: 125
Maximum HR: 155
Kartstopp nummer to på turen var ei elveslette mellom Deatnu/Tanaelva og Suolovárri/Holmfjellet. Trolig det kartet jeg var mest usikker på i forkant. Terrenget er veldig flatt (2,5 m ekvidistanse), med gamle elveløp i ulike retninger som gir nivåforskjeller som man i varierende grad kan tyde ute i terrenget. Nettopp hvor distinkte disse ville være var det store usikkerhetsmomentet i forkant.

Generelt kan jeg vel si at det var mer diffust enn hva ting framgår som på kartet. Det som er tegnet som furer er mange steder nesten usynlig, og gropene er som regel veldig flate og vide, dermed lite distinkte. Hjelpekurvene som indikerer nivåforskjeller var mer til hjelp, men strekkene gikk som regel på tvers av disse, så de var ikke så mye til hjelp i orienteringa. Oppgaven ble dermed for lille meg i overkant krevende, noe en fort ser av GPS-sporet. Er ikke komfortabel med kompasset, og gjør flere grove feil i retningsarbeidet. Og når man først mister kontrollen i dette terrenget er det veldig vanskelig å relokalisere. Skogen er uniform bjørkeskog med noe einer imellom. Sikten er middels god, og du har ingen formasjoner å sikte mot.

Mot 17. post traff jeg på en sti som ikke var på kartet, og etter flere kompassbrølere like i forkant, og dermed laber selvtillit, tenkte jeg at jeg måtte være på den ene stien som er tegnet inn på kartet. Jeg skjønte omsider at dette ikke kunne stemme, men jeg var ikke kar om å forstå helt hvor jeg faktisk befant meg. Dermed ble det en grov MP på 17. post. Ok løping derfra og inn. Også fornøyd med start-11. post. Veldig artig terreng, har ikke løpt orientering i noe lignende før. Litt mer kjenning med kneet i dag.

Dette kartet er laget i OCAD med utgangspunkt i åpent tilgjengelige laserdata og flyfoto. Kurvene er i all hovedsak «håndtegnet», i et forsøk på å få med de mest distinkte formasjonene. Hvis du vil bruke kartet er det bare å sende en kjapp mail til yngvesko@gmail.com, så skal jeg sende deg fila.
Show comments (0)
 
Retningsøkt Suolovárguolbba (25/08/2020) Retningsøkt Suolovárguolbba (25/08/2020)